Εσείς έχετε εντάξει το influencer marketing στη στρατηγική σας;

Knowcrunch
3 min readOct 26, 2020

Όλο και πιο συχνά πλέον ακούμε για influencers και influencer marketing. Ένας πραγματικός influencer λόγω γνώσης και εμπειρίας έχει σημαντική επιρροή σε μια online κοινότητα, η οποία περιμένει συμβουλές ή εμπνέεται από αυτόν. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Nielsen πάνω απ’ το 90% των καταναλωτών εμπιστεύεται τη γνώμη και τις συστάσεις ενός influencer για κάποιο προϊόν, ενώ μόνο το 33% πλέον πείθεται από τις απλές διαφημίσεις.

Πώς θα βρείτε τους κατάλληλους influencers;

Αφού καταλήξετε στους στόχους που θέλετε να πετύχετε (awareness, sales, leads), πρέπει να ξεκινήσετε την αναζήτηση. Εδώ χρειάζεται τεράστια προσοχή αλλά και υπομονή μέχρι να βρείτε τους ιδανικούς, ανάλογα με το brand και τα προϊόντα που θέλετε να προωθήσετε.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας από κάθε μέσο ξεχωριστά (Facebook, Instagram, YouTube) και να ψάχνετε influencers manually με βάση τα trends, τα hashtags και τη δημοτικότητα. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά εργαλεία που μπορούν να κάνουν τη δουλειά αυτόματα όπως τα

  • Upfluence.com
  • Plughype.com
  • Susurrus.io

To Susurrus είναι ελληνικό εργαλείο και εκεί θα βρείτε αρκετούς Έλληνες influencers. To περιβάλλον είναι πολύ εύχρηστο και έχετε τη δυνατότητα να ετοιμάσετε εκεί την καμπάνια σας, αφού επιλέξετε τον στόχο σας, να προσθέσετε τα δημογραφικά που σας ενδιαφέρουν, το target audience που επιθυμείτε. Στη συνέχεια μπορείτε να διαλέξετε industry και την κατηγορία/αντικείμενο των influencers (πχ. fun, food, beauty). Mε βάση τα φίλτρα και φυσικά το budget που έχετε επιλέξει, η πλατφόρμα θα σας προτείνει κάποιους influencers που ταιριάζουν με τις ανάγκες σας.

Σκεφτήκατε προσεκτικά τους στόχους της καμπάνιας, βρήκατε τους κατάλληλους influencers και τώρα; Τι άλλο πρέπει να προσέξετε;

Τι είδους καμπάνια θα κάνετε;

Giveaway, διαγωνισμό, product review ή μήπως ο influencer θα κάνει take over στα δικά σας media δηλαδή θα τα χειρίζεται εκείνος για κάποιο διάστημα, ανεβάζοντας το υλικό που θέλει. Αποφασίστε εγκαίρως!

Είναι οι influencers σχετικοί με τo industry σας;

Αν δραστηριοποιείστε, για παράδειγμα, στον χώρο του fashion ή του beauty, θα πρέπει και ο influencer να ανήκει στον ίδιο χώρο. Να είναι expert στον τομέα αυτό, ώστε να προωθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προϊόντα σας.

Ποιο είναι το target audience σας;

Φροντίστε ο influencer που θα επιλέξετε να ταιριάζει με το κοινό που στοχεύετε, να έχει δηλαδή το αντίστοιχο κοινό. Καταλήξτε λοιπόν αν στοχεύετε αυτή την περίοδο σε γυναικείο ή ανδρικό, μεγαλύτερο ή μικρότερο ηλικιακά κοινό.

Tα αποτελέσματα του influencer marketing είναι άμεσα τόσο από άποψη awareness όσο και πωλήσεων. Το brand σας θα γίνει γρήγορα πιο δημοφιλές, αφού θα το εμπιστευτούν περισσότεροι χρήστες. Mήπως ήρθε η ώρα να το δοκιμάσετε;

Πού μπορώ να μάθω περισσότερα για το influencer marketing και τα social media;

Ενημερωθείτε για τα in-class & video-on-demand courses της KnowCrunch, την πληρέστερη, σοβαρότερη και βραβευμένη εκπαίδευση στελεχών στην αγορά.

Αν βρίσκετε αυτό το άρθρο καλό και χρήσιμο μπορείτε να πατήσετε like, να αφήσετε σχόλια ή να το μοιραστείτε στα social media σας τώρα.

--

--